matematykaszkolna.pl
Złote myśli Eta: W związku z nowym rokiem szkolnym.... kilka "złotych myśli" emotka 1/Na początku roku szkolnego udawaj głupka. Zobaczysz jak się potem będą cieszyli,że robisz postępy! ( zasłyszane) 2/ Nauka w szkołach powinna być prowadzona w taki sposób,aby uczniowie uważali ją za cenny dar, a nie za ciężki obowiazek! Albert Einstein 3/ Skoki po rozum do głowy też wymagają treningów! ( zsłyszane) 4/ zapamiętaj! : a) Skrócić można np. sukienkę ułamek , tylko uprościć! b) Wyrazów podobnych nie znosi się! tylko redukuje! ( znieść to może : np. kura jajko) c) tablicy się nie maże! tylko się ją ściera! d) Przed nawias można wyłączyć wspólny wyraz, a nie wyciągnąć! wyciągnąć można np: nogi na tapczanie ! Wszystkiego najlepszego w nowym roku szkolnym, powodzenia! życzy....... Eta emotka
31 sie 16:12
Anna: Świetne! Popieram w pełni. Dołączam się do życzeń Ety− niech od początku roku szkolnego czas spędzany z matematyką będzie dla wszystkich coraz większą przyjemnością i dostarcza wiele satysfakcji. Powodzenia ! emotka
31 sie 22:37
think: będę wredna, jak ja się cieszę, że się zaczął nowy rok szkolny nareszcie znowu będę spała dłużej niż statystyczny Polak a wszystko dzięki temu, że lud uczący będzie musiał wstać do szkoły wcześniej niż ja do pracy
31 sie 22:50
Eta: Heheemotka ....... chyba nie masz mnie na myśli?
31 sie 22:53
think: nie Eta, mam na myśli wszystkich tych, którzy mi przez dwa miesiące piali z prawa i lewa o wakacjach, których ja nie mam
31 sie 22:55